dijous, 12 de juliol del 2007

El Canvi Climàtic (inici)


El problema de crear nous termes és que acaben convertint-se en una mena de calaix de sastre en el que hi caben totes aquelles coses que teníem en un altre i pel que sigui, ja no és tant atractiu com fa una temporada.

Un altre problema associat a aquest fet, és que tribialitzant els termes, aquests perden el seu valor original i moltes vegades, fins i tot, perdem el seu veritable sentit.

És el que passa amb el terme CANVI CLIMÀTIC, que te que veure amb la intervenció humana que accentua un fenomen natural com l'efecte hivernacle.

Aquest efecte explica que hi ha gasos, sobretot el vapor d'aigua i el CO2, que absorveixen i re emeten les radiacions infrarrojes que ens arriben del Sol, impedint que una part d'aquestes surti de la nostra atmosfera. Aquest Efecte Hivernacle, permet que la Terra mantingui una temperatura mitjana de 15º C, fet que a la fi permet que hi hagi vida al nostre planeta

L'emissió desproporcionada de CO2, sigui per l'activitat industrial, per l'ús desproporcionat de vehicles de combustió o per la tala indiscriminada d'arbres i de la selva tropical, fan augmentar aquest efecte, i per tant, contribueixen a l'escalfament global.

Potser ho he explicat en poques paraules i segur que algú ho completaria ... però el CANVI CLIMÀTIC sols te que veure amb aquestes causes.

Ara cal buscar solucions

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola! Hem enllaçat el teu bloc al repàs setmanal que des de Canal Solidari fem de la blogosfera!


http://www.canalsolidari.org/web/noticies/noticia/?id_noticia=8439

Unknown ha dit...

Moltes gràcies, per posar-me entre els vostres enllaços