dimecres, 3 d’octubre del 2007

Neteja el teu entorn i posa'l al mapa amb Google!

Voluntaris, usuaris de Google Maps i empleats de Google de tot el món sortiran els pròxims 13 i 14 d'octubre a netejar rius, platges i parcs. Uneix-te al Projecte Internacional de Neteja i mostra la millor cara del que t'envolta.
Redacció (03/10/2007)
Podar els arbres més oblidats dels parcs de Belo Horizonte, a Brasil, retirar les escombraries de la badia del Ruschcutter Park a Austràlia o netejar la petita illa de Daiba, davant de Tòquio, són alguns dels projectes que a més de 15 països ja s'han organitzat per el ‘Cap de setmana internacional de neteja de l'entorn’ de Google. Però tú també pots participar en aquesta iniciativa global millorant l'aspecte d'un parc proper a casa teva, rehabilitant part d'un riu que passi pel teu poble o sanejant la teva cala preferida després dels excessos de l'estiu.

Participar és molt fàcil només has de seguir uns senzills passos:

Escull un lloc i ajunteu-vos uns quants amics.

Creeu el vostre propi mapa de neteja. És molt fàcil, fins i tot podeu accedir al senzill tutorial que han preparat els organitzadors de la jornada sobre l'eina per a crear petits mapes personalitzats.

Envieu el vostre mapa per a compartir-lo amb la resta del món. Podeu utilitzar un formulari molt simple i així es podrà crear el Mapa internacional de la neteja més extens i global que hagi existit mai.

Recomaneu la iniciativa perquè més persones s'animin.


Després de les neteges podrem conèixer a Google Maps els testimonis dels participants, les zones de batuda i, fins i tot, veure les seves fotografies i vídeos per a compartir-los amb tothom.

La campanya 'Cap de setmana internacional de neteja de l'entorn' l'organitza el servei Google Maps en col·laboració amb diferents organismes com Nacions Unides o la Federació d'Associacions Scouts d'Espanya. L'objectiu és animar als usuaris a dedicar els dies 13 i 14 d'octubre a netejar parcs, platges, camins i altres punts d'interès locals. Com eines per a organitzar l'esdeveniment, i divulgar i explicar la neteja d'una determinada zona, es proposa utilitzar diverses eines de Google com per exemple 'My Maps'.

Impacte local i global

"No cal idear un projecte molt ambiciós. Si molts grups petits s'animen a actuar en el seu entorn més inmediat, aconseguirem un gran impacte local i global alhora", explica Clara Rivera, responsable de Marqueting de Producte de Google Maps.

Diversos grups, moviments i organitzacions ja han planejat projectes a tot l'Estat. A les platges del Saler de València o a la del Sardinero a Santander, als parcs de Salamanca o als d'Alcalá del Riu, a Sevilla, podrem trobar a persones que ja han pensat com contribuir amb el seu gra de sorra a un projecte d'abast mundial. Entitats com Joves Verds ja han confirmat també la seva participació a nivell estatal, en projectes de conservació i neteja de l'entorn a diferents ciutats espanyoles.

Els propis treballadors de l'oficina de Google a Madrid ja han planificat la seva iniciativa, detallant els llocs a netejar del Parc del Retir. S'han repartit en dos grups i, fins i tot, han organitzat un picnic per a quan finalitzin les tasques de neteja. Altre grup de treballadors, de la seva banda, col·laborarà amb la Fundació Rapala en la neteja d'un riu a la localitat de Guadalix de la Serra.

Anima't tu també a netejar localment per a pensar globalment i a passar un cap de setmana a l'aire lliure i envoltat de persones que volen cuidar l'entorn i inscriu-te abans del dissabte, 13 d'octubre. Si necessites més informació o suggeriments pots consultar les instruccions sobre com organitzar un projecte de neteja que posa a la teva disposició Google Maps.

També pots utilitzar altres eines com Google Docs per a crear documents de treball entre els organitzadors de cada neteja, i després de les jornades Picasa Web o YouTube per a albergar les teves fotos i vídeos per a compartir amb tothom els resultats de la vostra actuació.

Més informació:
Pàgina del projecte ‘Cap de setmana internacional de neteja de l'entorn’ de Google
Llegeix altres notícies sobre medi ambient publicades a Canal Solidari.
Canal Solidari-OneWorld 2007

1 comentari:

Anònim ha dit...

el que estava buscant, gracies